CPI smeller JPC 2G rapporten som en 'cover-up', "svindel"

Source

NEW DELHI: CPI i dag lambasted leder av JPC på 2G svindel, P C Chacko, for å presentere en rapport gir ren chit til statsminister Manmohan Singh og finansminister P Chidambaram, sier begge var "moralsk og lovlig" ansvarlig for de enorme tap forårsaket av kongen.

 

Terming rapporten parlamentariske komiteens som en "cover-up", anklaget leder Gurudas Dasgupta Singh og Chidambaram av "moralsk og lovlig" ansvarlig for slik svindel i 2G spektrum tildeling finner sted.

 

"Jeg er ikke kreve Statsministerens resignasjon fordi han allerede vender bombe eksplosjon forårsaket av hans leder (Rahul Gandhi). Han har også å tilfredsstille (US President Barack) Obama. Derfor situasjonen er allerede flyktige for ham, sa Dasgupta da spurte om han ville ha Singh å slutte.

 

"Rapporten er en cover-up operasjon. En svindel har blitt spilt, fakta er undertrykket og det er forutinntatt for å favorisere dem (PM og Chidambaram). Parlamentet mandat også brytes,» fortalte han en pressekonferanse som KPI veteran A B Bardhan var også tilstede.

 

Opprettholde som "ikke bare (tidligere Telecom Minister) en Raja er i dock, men JPC selv er i dock," CPI leder sa han ville ta opp spørsmålet med Lok Sabha høyttaler Meira Kumar og forklare hvordan parlamentet mandat var "brutt ved Chacko".

 

Han sa at verken statsminister, heller finansministeren ble kalt til å avsette før JPC i motsetning til deretter finansministeren Manmohan Singh, vises før den tidligere JPC på aksjemarkedet svindel som involverer Harshad Mehta.

 

Frigir en 60-siders "parallelle" rapporter i form av en dissens notat, Dasgupta sa "ingen diskusjon var tillatt på det og rapporten ble brakt for adopsjon bare mens rapporten fra Harshad Mehta JPC ble diskutert i dager.

 

Med støtte fra utsiden allierte BSP og SP og fravær av JD(U) medlemmer klart regjeringen går å har sin måte i JPC på 2G svindel når panelet godkjent utkastet rapporten med en 16-11 stemme i sin favør.

Source: http://articles.economictimes.indiatimes.com/2013-09-28/news/42481684_1_draft-report-b-bardhan-a-raja